Huisartsen
Assistentes
Praktijkondersteuners
Overig
Verena Dirkse
light_mode
Met verlof tot 4 augustus
ma
di
wo
vr
Verena Dirkse

Achtergrond

Verena Dirkse is sinds 2011 huisarts en heeft haar opleiding gevolgd aan de Universiteit Leiden. Voor haar studie heeft zij een aantal jaren Biomedische Wetenschappen gestudeerd. Verena Dirkse heeft bijzondere interesse in chronische ziekte, psychologische/psychiatrische aandoeningen en ouderenzorg. Zij heeft ook een verdieping gedaan in de laatste levensfase. 

Per september 2019 is zij huisartsopleider. Dit houdt in dat zij basisartsen opleidt tot huisarts. Daarnaast houdt zij zich veel achter de schermen bezig met de toekomst van de praktijk en het innoveren van de zorg. Naast de gebruikelijke moderne talen spreekt zij ook Spaans.

Dr. Dirkse heeft spreekuur op maandag-dinsdag (om de week)-woensdag en vrijdag. Om de week op dinsdag heeft zij haar management dag en houdt zich bezig met alles rondom de praktijk.

Dr. Dirkse heeft naast de praktijk nog verschillende bestuurlijke functies. Zij is voorzitter van de Huisartscoöperatie in Scheveningen SCH-2017 en voorzitter van het samenwerkingsverband met gezondheidscentrum Frankenslag Gezond in het Statenkwartier. Zij vervult ook een aantal functie bij Hadoks de regio-organisatie voor Huisartsen in regio Haaglanden. 

Naast haar werk als huisarts woont zij samen met Fabian en hebben zij twee zoons (2013 en 2014). 

Sluiten
Jisva Vellenga
light_mode
Met verlof van:
2 augustus tot 24 augustus
ma
di
wo
do
Jisva Vellenga

Achtergrond

Dokter Vellenga is sinds 2014 huisarts. Hij is in Groningen opgegroeid en heeft daar geneeskunde gestudeerd. In 2009 is hij naar Den Haag verhuisd. Hier heeft hij gewerkt op de Spoed Eisende Hulp, de Intensive Care en op de afdeling kindergeneeskunde. De huisartsopleiding heeft hij in Leiden gevolgd. Tijdens de opleiding heeft hij zich extra verdiept in het bewegingsapparaat en in sport gerelateerde klachten. Na de opleiding heeft hij zich extra verdiept in de dermatologie/huid.

Voordat hij in de praktijk kwam werken heeft hij in verschillende huisartspraktijken in de regio Den Haag en op Aruba gewerkt. Sinds 2018 werkt hij in deze praktijk en in 20202 is hij mede-praktijkhouder geworden. Vanaf 2021 is hij huisartsopleider vanuit het LUMC; dit houdt in dat hij een dokter begeleid om huisarts te worden.

Hij is getrouwd en vader van 2 jongens (2016 & 2018). In zijn vrije tijd doet hij graag aan sporten op het land en in de zee.

Sluiten
Elja Verkijk
light_mode
Met verlof tot 5 augustus
di
Elja Verkijk

Dokter Verkijk werkt bij ons als waarnemend huisarts op de dinsdag.

Zij heeft haar geneeskunde opleiding gevolgd in Rotterdam. Hierna heeft zij als arts een jaar gewerkt bij de chirurgie in het HMC, een half jaar bij de ouderengeneeskunde in verpleeghuizen en nog 4 maanden in het ziekenhuis bij de cardiologie. Aansluitend heeft zij de huisartsopleiding gevolgd in Leiden. Tijdens deze opleiding heeft zij nog 3 keuzestages gevolgd bij de orthopedie van het Reinier Haga Orthopedisch Centrum (RHOC), de dermatologie in het HMC Bronovo en kindergeneeskunde in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ).

“Ik vind het mooi dat je als huisarts een familiedokter bent, die dicht bij de patiënten staat en aandacht heeft voor de mens in zijn geheel.”

Sluiten
Josephine van Dongen
light_mode
Met verlof tot 1 september
di
do
vr
Josephine van Dongen

Achtergrond

Dokter Van Dongen is onze vaste waarnemend huisarts op maandag, donderdag en vrijdag.

Dr. Van Dongen is sinds 2021 huisarts, zij heeft haar geneeskunde opleiding gevolgd in Leiden. Voordat zij huisarts werd heeft zij gewerkt als arts in een psychiatrische inrichting. De huisartsopleiding heeft zij gevolgd in Leiden. Tijdens de opleiding heeft zij zich verder verdiept in spoedzorg, verslavingszorg en ouderengeneeskunde.

Vanaf eind april tot begin september is Dokter van Dongen met zwangerschapsverlof.

Sluiten
Nienke Burger
di
do
vr
Nienke Burger
H.A. Dirkse
di
wo
vr
H.A. Dirkse

Achtergrond

Dokter Dirkse is sinds 1978 huisarts en is de oprichter van Huisartsenpraktijk Statenkwartier. Na ruim 40 jaar te hebben gewerkt als huisarts is dokter H.A. Dirkse langzamerhand aan het afbouwen. Sinds 10 januari 2019 is hij gestopt met zijn eigen huisartsenspreekuur.

Dokter Dirkse blijft een grote rol spelen in de praktijk. Hij zal bijvoorbeeld invallen bij verlof of ziekte van een van de andere huisartsen. Daarnaast zal hij zich achter de schermen actief bezighouden met de praktijk en zal hij zich ook blijven bezighouden met reizigersadvisering.

Sluiten
Robert Bakker
Robert Bakker
Annabelle Jelsma
di
wo
do
Annabelle Jelsma

Annabelle Jelsma is sinds 2024 werkzaam als praktijkmanager en praktijkverpleegkundige.

Als praktijkmanager houdt zij zich bezig met beleidsvoering en personeelszaken binnen de praktijk. Zij is onderdeel van het management team samen met de praktijkhouders.

Als praktijkverpleegkundige houdt zij zich bezig met de kwetsbare ouderen, MS-, ALS-patiënten en de terminale zorg. Haar jarenlange ervaring als coördinerend wijkverpleegkundige in ons patiëntengebied komt hierin goed van pas. Annabelle werkt nauw samen met de huisartsen waardoor de praktijk deze patiënten goed in beeld heeft en de zorg geven die nodig is.

Zij bezoekt patiënten aan huis maar u bent ook welkom op haar spreekuur.

Annabelle heeft haar HBO-verpleegkunde opleiding in 2011 afgerond aan de Hogeschool Utrecht. Daarna heeft zij 12 jaar als wijkverpleegkundige gewerkt bij twee verschillende organisaties. 
Annabelle woont in het Statenkwartier samen met Gilbert en haar twee kinderen (2020 & 2023), het liefst gaat zij kitesurfen en er op uit met hun old timer camper.

Sluiten
Masha Janssen
di
wo
vr
Masha Janssen

Mijn naam is Masha, de management assistente van de huisartsenpraktijk en de rechterhand van Dr. Dirkse.
Met plezier werk ik in de huisartsenpraktijk in een klein team, waar respect voor eenieder centraal staat. Voor mij is een positieve werksfeer essentieel.
Ik ben gericht op kwaliteit, nauwkeurigheid,  zelfstandigheid en ben sensitief. 
Mijn interesses liggen bij de natuur, dieren, plantaardige voeding, yoga/meditatie en een gezonde, holistische levensstijl. Ik ben ervan overtuigd dat de balans tussen lichaam en geest van vitaal belang is voor de algehele gezondheid.

Sluiten
Pieter van Romburgh
light_mode
Met verlof van:
12 augustus tot 23 augustus
ma
wo
do
Pieter van Romburgh

Nadat ik in 2020 ben afgestudeerd in de klinische psychologie, heb ik een tijdje in een psychologenpraktijk gewerkt. De lange wachttijden en druk op de gezondheidszorg drukte alleen op mijn principes.
Zorg moet toegankelijk zijn voor patiënten en hulpverleners moeten de ruimte hebben om hun werk te doen! Daarom ben ik eind 2021 in de huisartsenpraktijk gestart waar ik kan doen wat ik het liefste doe: mensen helpen met behandeling op maat. Mijn missie is dan ook om zorg toegankelijk te houden en te laten passen bij de persoon die om hulp vraagt. In de afgelopen jaren heb ik vervolgopleidingen voor Cognitieve Gedrag Therapie en Positieve Gezondheid gevolgd. Hierdoor kan ik nog beter aan proberen te sluiten op de verschillende mentale klachten die mensen kunnen ervaren. Tijdens gesprekken hecht ik veel waarde aan transparantie en probeer ik het gesprek laagdrempelig te houden met wat humor en luchtigheid.

Sluiten
Ester Mooi
ma
Ester Mooi

Hoi! Ik ben Ester Mooi. Ik ben half Nieuw Zeeland's en half Nederlands. Als kind heb ik in verschillende landen gewoond, maar in Nederland voel ik mij het meest thuis.

Na 10 jaar in de kinder en jeugdpsychiatrie te hebben gewerkt, werk ik nu met veel enthousiasme als praktijkondersteuner ggz. Met veel passie help ik mensen een stapje verder. Ik vind maatwerk heel belangrijk. Iedereen is anders en ik kijk altijd naar de persoonlijke wensen en behoeften.
Ik maak in mijn sessies onder andere gebruik van mijn kennis op het gebied van geweldloos verzet en verbindend gezag, CGT en ACT.

Ik ben moeder van twee meiden en kan genieten van een goede wandeling in de natuur. Tevens iets wat bijdraagt aan een goede mentale gezondheid.

Sluiten
Karin van Berkel
light_mode
Met verlof van:
26 juli tot 2 augustus
ma
di
do
vr
Karin van Berkel

Karin van Berkel werkt sinds 2012 bij ons als praktijkverpleegkundige. Zij heeft de hbo-opleiding verpleegkunde gedaan en heeft veel praktijkervaring. De laatste jaren heeft zij zich toegelegd op de ouderenzorg. Ouder worden kan problemen geven zoals verminderde mobiliteit, eenzaamheid, vergeetachtigheid, het gebruik van medicijnen. Karin brengt voor ons in kaart welke problemen er spelen en welke zorgbehoefte er is.

Karin heeft ook de opleiding tot praktijkondersteuner, POH, gevolgd. Als praktijkondersteuner ziet zij patiënten met diabetes,  hart- en vaatziekten en COPD. Ook begeleidt zij patiënten die willen stoppen met roken.

Voor meer behandelinformatie zie Praktijkondersteuner.

Sluiten
Desiree Wieriks
di
do
Desiree Wieriks

Als doktersassistente ben ik, 32 jaar geleden, in de praktijk begonnen met huisarts Henk Dirkse.
Na een aantal fijne en leerzame jaren ben ik inmiddels al weer een paar jaar werkzaam als POH en als reisadviseuse bij Reisprik bij huisartsen Verena Dirkse en Jisva Vellenga. Ik heb een man en 2 volwassen kinderen en een hond. Mijn hobbies zijn fitness, winkelen en reizen.

Sluiten
Mihriban Selcuk
ma
di
wo
vr
Mihriban Selcuk

Mijn naam is Mihriban en dit jaar ben ik afgestudeerd als doktersassistente. Ik werk nu met veel plezier in dezelfde praktijk waar ik destijds stage liep, samen met een ontzettend leuk en spontaan team. Op woensdagen assisteer ik bij dermatoloog Phizi, waar ik help bij verschillende ingrepen. Ik geniet van mijn werk en de ervaring die ik opdoe in de medische wereld.

Sluiten
Vanessa Clavan
ma
di
do
vr
Vanessa Clavan

Tekst nog nodig

Sluiten
Mies de Bont
wo
vr
Mies de Bont

Mies de Bont versterkt ons team sinds mei 2019. Zij is een heel ervaren kracht. Zo heeft zij onder andere gewerkt bij de Mauritsklinieken en ze is eigenaar van haar eigen schoonheidssalon. 

Sluiten
Jacomine Bruijn
ma
di
wo
do
Jacomine Bruijn
Clarissa Bemer
wo
do
vr
Clarissa Bemer

Mijn naam is Clarissa Bemer ben 1 van de doktersassistentes van de praktijk . Met veel plezier werk ik in ons enthousiaste team. Ik hou van de afwisseling tussen werkzaamheden. Het leukst vind ik als ik balie dienst heb omdat ik dan het eerste aanspreekpunt ben voor de patiënten in de praktijk.

Sluiten
Claire Wildenberg
ma
do
Claire Wildenberg
Gabrielle Vink
di
do
vr
Gabrielle Vink